ShippingWatch

Danske Rederier: Søfart holder hånden under dansk eksport

Andet kvartal i år var klart det bedste for søfarten, siden de store ratefald tilbage i 2015, skriver Danske Rederier. Den udvikling er ifølge organisationen med til at holde den danske eksport oppe.

Foto: Norden

Den danske eksport bliver holdt oppe af en solid stigning i søtransporten. Det skriver Danske Rederier, der peger på, at eksporten faktisk står i stampe, hvis der korrigeres for sæsonudsving.

Bidraget fra søtransporten går dog frem, viser tal fra Danmarks Statistik, og andet kvartal i år bliver af organisationen beskrevet som klart det bedste, siden erhvervet blev ramt af de store ratefald i slutningen af 2015. Det kunne tydeligt ses i i eksportbidraget fra søfarten året efter i 2016, hvor det fald med 17 pct.

Men nu går det den anden vej igen, og i andet kvartal steg transporten til søs med 8,5 mia. kroner sammenlignet med samme kvartal sidste år.

"Det er godt nyt, at danske rederier sejler mere ind kvartal for kvartal, for det kommer både rederierne og Danmark til gode. Men vi er fortsat et stykke fra de gode år i 2014 og 2015, hvor søfarten satte rekorder i forhold til den danske eksport af søtransport. Ikke desto mindre viser de nye tal, at den danske styrkeposition indenfor skibsfart er i stand til at gribe mulighederne på verdensmarkedet, når de byder sig," Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier (foto).

Jakob Ullegård.jpg

Foto: Danske Rederier

Vækst i eksporten af søfartsydelser i første kvartal

Indtil nu har den danske søfart haft fire kvartaler i træk med vækst, og det er gode takter, mener foreningen. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle problemerne er løst, understreger Ullegård.

"Men vi kan se, at trenden har vendt, og at der alt andet lige er en bedre balance mellem nettotilgangen af skibe og den stigende økonomiske aktivitet verden over. Det er også en indikation på, at det går bedre ude i verden,” siger han i meddelelsen.

Danske rederier havde mindre at lave i 2016

Danmark til EU: Lad statsstøttereglerne være i fred

København ind i top 10 blandt verdens maritime hovedstæder

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere