ShippingWatch

Wallenius Wilhelmsen sparer 100 mio dollars på synergier

Det store norsk-svenske Wallenius Wilhelmsen Logistics havde tilbagegang på bundlinjen i andet kvartal i år, men lægger vægt på, at det skyldes ekstraordinære udgifter til fusionen. Halvdelen af forventede besparelser på 100 mio. dollars er hentet, lyder det fra ledelsen.

Foto: Wallenius Wilhelmsen PR

Det store nordiske logistikselskab Wallenius Wilhelmsen Logistics blev skabt i april i år og har nu aflagt kvartalsregnskab for andet kvartal.

Det viser en indtjening på 106 mio. dollars, hvilket var en tilbagegang på 26 pct. målt i forhold til kvartalet før. Den tilbagegang skyldes imidlertid ikke mindst en ekstraordinær ekstraudgift på 82 mio. dollars, som er gået til fusionen af selskabet, der er skabt af de tre spillere EUKOR Car Carriers, WWL AS og American RoRo Carriers.

CEO Craig Jasienski hæfter sig dog mest ved det justerede driftsresultat, som lander på 180 mio. dollars, hvilket svarer til en forbedring på 32 pct.

"Vi er glade for at se det forbedrede resultat, som er drevet af en stigning i de transporterede voluminer på ocean-forretningen samt på lavere omkostninger. På den anden side står vi stadig over for pres på raterne. Vi har færdiggjort restruktureringen af organisationen, og sammen med forskellige opkøbsinitiativer kan vi bekræfte, at omkring halvdelen af de forventede synergier er på vej til at vise sig," siger han i regnskabsmeddelelsen.

I alt regner selskabet med at spare 100 mio. dollars på synergierne, og det er altså knap halvdelen af dem, der nu er opnået.

Wilhelmsen køber leverandør for milliarder

Wallenius og Wilhelmsen rykker tættere på fusion

Norske shippingaktier i markante kursstigninger

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere