ShippingWatch

Optaget falder for fire ud af fem maritime skoler

Antallet af nyoptagne studerende på de maritime uddannelser er faldet med tæt på 100 personer i 2017. Fire ud af fem maritime skoler har tilbagegang, mens én skoles optag er reduceret med tæt på en femtedel.

Foto: Århus Havn

Det har været særdeles svært for de maritime uddannelser at tiltrække nye studerende i år, og det betyder tomme stole flere steder, når studierne starter op senere på året.

Udfordringen har nemlig vist sig at være så stor i år, at der på fire ud af de fem maritime uddannelser kommer til at stille færre studerende til studiestart, end hvad tilfældet var sidste år.

Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som samler op på årets studieoptag på uddannelser i Danmark.

Af de fem maritime uddannelser, der fremgår, har udviklingen været værst for Århus Maskinmesterskole. Her er hele 50 færre studerende blevet optaget denne gang svarende til en reduktion på 19 pct.

 

Kun Maskinmesterskolen København går frem målt på antallet af nye studerende, hvor 147, seks flere end sidste år, stiller til studiestart, som det ser ud nu.

Overordnet set er 91 personer færre blevet optaget på de maritime skoler i år, og fra Danske Rederier lød det i sidste uge, at der er behov for "et fremtidstjek" for at sikre et højere optag.

Dyk i antal af maritime studerende bekymrer rederierne

Færre søger ind på CBS' nye shippinguddannelse

CBS udklækker de første shippingbachelorer

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere