ShippingWatch

E-mails afslører: Miljøstyrelsen hjalp Maersk af med milliardtab

DR Nyheder har fået aktindsigt i en række e-mails, som viser, at Miljøstyrelsen hjalp Maersk Olie og Gas med ikke at tabe 32 mio. kr. om dagen i Nordsøen.

Foto: conocophilips

E-mails viser, at Miljøstyrelsen reddede Maersk Olie og Gas fra at tabe over 1,8 mia. kr. i Nordsøen.

DR Nyheder har fået indsigt i en mailkorrespondance mellem en embedsmand i Miljøstyrelsen og Maersk Olie og Gas.

Korrespondancen viser, at styrelsen har tilladt Maersk at fortsætte med at udlede det miljøskadeligt kemikalie Scavtreat 7103, som indeholder stoffet BAC 50, som anses for at skade havmiljøet.

DR Nyheder skriver, at det skete til trods for, at Maersk uden tilladelse havde anvendt kemikaliet.

Af en mail sendt fra Maersk til styrelsen fra 26. april fremgår det, at det vil koste koncernen 32 mio. kr. om dagen at stoppe brugen af det, hvorfor selskabet argumenterer for, at der skal gives en midlertidig tilladelse til at fortsætte brugen.

I et svar fra 3. maj siger Miljøstyrelsen god for, at Maersk Olie og Gas fortsætter brugen, men at divisionen dog skal arbejde på at finde en anden løsning:

"Miljøstyrelsen indskærper hermed med hjemmel i havmiljølovens §45d overfor Mærsk Olie og Gas, at udledningenstilladelsens vilkår 11 skal overholdes, og at der derfor skal igangsættes undersøgelser af alternativer med henblik på hurtigst muligt og senest 1. juli 2017 at lovliggøre forholdet."

Maersk Oil politianmeldt for udledning i Nordsøen

Maersk udledte ikke-godkendt kemikalie: 42 ton endte i havet

Maersk Oil lover bedring efter tyvedoblet brug af farligere kemi

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere