ShippingWatch

Tidligere topfolk i Wilhelmsen tiltalt for prisfusk i USA

Amerikanske myndigheder går efter hovedpersonerne i omfattende kartelsag, der nu udløser tiltaler mod tre tidligere topfolk i norske Wallenius Wilhelmsen Logistics.

Foto: Wallenius Wilhelmsen PR

Tre tidligere topfolk i norske Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) er i USA blevet tiltalt for medvirken i den samme kartelsag om ulovlige prisaftaler gennem flere år med flere konkurrenter, som Wilhelmsen har tilstået og betalt 98,9 mio. dollars i bøde for.

Kartelsagen omhandler RoRo-skibe med fragt af biler og andre køretøjer samt bygge- og landbrugsmaskiner.

Tiltalerne mod nordmanden Anders Boman, svenske Aril Iversen og tyske Kai Kraass, er blevet offentliggjort ved en domstol i Baltimore, skriver The Maritime Executive.

Yderligere otte personer er til dato sigtet som led i de amerikanske myndighedernes efterforskning, hvoraf fire har erkendt sig skyldige og idømt fængselsstraffe, mens de øvrige er rejst ud af USA.

Wallenius Wilhelmsen Logistics er det fjerde rederi, der har erkendt sig skyldig i kartelsagen, der har resulteret i samlede bøder på 230 mio. dollars til de to japanske rederier NYK og K Line samt chilenske CSAV.

Wilhelmsen betaler millioner i bøde for ulovlige prisaftaler

De involverede rederier aftalte indbyrdes og gennem en årrække ikke at konkurrere med hinanden, ligesom de i fællesskab aftalte priser.

"Tiltalerne er endnu et skridt i vores bestræbelser på at genoprette konkurrencen i shippingindustrien. WWL har erkendt sig skyldige. Nu arbejder vi på at sikre, at virksomhedens direktører, der undertrykte konkurrencen på bekostning af amerikanske forbrugere, bliver holdt ansvarlige," siger fungerende vicestatsadvokat Andrew Finch fra Justitsministeriet konkurrenceafdeling.

Forbundspolitiet FBI og USA's toldmyndigheder har deltaget i efterforskningen.

Nye bøder til de store bilrederier

Wallenius og Wilhelmsen rykker tættere på fusion

Japanske K Line mistænkt i ny kartelsag

Wilhelmsen og Wallenius i kæmpe shippingfusion

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere