ShippingWatch

Maersk-formand er Danmarks mest magtfulde

Den nye mand for bordenden i bestyrelseslokalet i Maersk-gruppen, Jim Hagemann Snabe, er den mest magtfulde bestyrelsesformand i dansk erhvervsliv. Det viser Berlingskes Magtanalyse 2017.

Jim Hagemann Snabe, som i år er blevet ny formand for Maersk-gruppen, og som også står til at sætte sig i formandsstolen i det tyske konglomerat Siemens inden længe, er den mest magtfulde bestyrelsesformand i dansk erhvervsliv.

Det konkluderer Berlingske Business i sin årlige Magtanalyse.

Jim Hagemann Snabe blev i starten af februar indstillet til formandsposten i Siemens, som han har siddet i bestyrelsen for siden 2013. Han skal dog først vælges endeligt ind på det årlige aktionærmøde den 31. januar næste år.

Og blot en uge efter kunne Maersk-gruppen også annoncere, at han var blevet udvalgt til at overtage formandsposten i shippingkæmpen efter den mangeårige formand Michael Pram Rasmussen.

Jim Hagemann Snabe er også den absolutte højdespringer på Berlingskes magtliste, da han sidste år lå placeret som nummer 76 samlet set, mens han er nummer 9 i år og altså den højest placerede bestyrelsesformand.

Omvendt er Michael Pram Rasmussen, som indtil i år havde været bestyrelsesformand i Maersk-gruppen siden 1999, gået fra en placering som nummer 14 i 2016 til en placering som nummer 100 i år. Det viser ifølge Berlingske Business med al tydelighed, at "magten følger embedet."

Michael Pram Rasmussen er stadig formand i Coloplast, Semler Holding og Henning Larsen Architects samt medlem af bestyrelsens i Arp Hansens Hoteller og kunstmuseet Louisiana.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som er formand for A.P. Møllers fonde, er den 11. mest magtfulde person i Danmark ifølge Magtanalysen 2017, og samtidig topper hun kategorien Fonde og ejere. Herudover er Maersk-topchef Søren Skou ny på listen, hvor han kommer ind på en samlet 17. plads.

Pram Rasmussen stopper som Maersk-formand

"Jeg glæder mig til at få færre opgaver med større indflydelse"

Snabe er en dansk sværvægter i europæisk erhvervsliv

Snabe: Det handler om at præge retningen

Maersk slanker bestyrelsen efter Prams afgang

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere