ShippingWatch

Fond giver rekordstor bevilling til det blå vækstteam

Den Danske Maritime Fond afsætter 25 mio. kr. over de næste to år til aktiviteter, der anbefales af det blå vækstteam. Det er den største bevilling målrettet en enkelt modtager nogensinde fra fonden. Digitalisering er et af nøgleordene bag beslutningen.

Den Danske Maritime Fond afsætter 25 mio. kr. til støtte for aktiviteter baseret på anbefalinger fra vækstteamet for det blå erhvervsliv.

25 mio. kr. over de næste to år til støtte af konkrete projektaktiviteter indenfor hovedområderne; digitalisering, produktudvikling, nye uddannelser, international lovgivning samt markedsføring af Det Blå Danmark

Den Danske Maritime Fond
Der er således tale om den største bevilling målrettet en enkeltmodtager. Beløbsmæssigt overgås kun af bevillingen på 30 mio. kr. for et par år siden til MBA-studerende. Men hvor den ordning løb over fem år, lander den nye bevilling i 2017 og 2018, fremgår det af en meddelelse fra fonden.

"I april 2017 offentliggjorde Vækstteamet for Det Blå Danmark 52 anbefalinger til Regeringen. Den Danske Maritime Fonds bestyrelse har diskuteret hvorledes udvalgte initiativer fra disse anbefalinger bedst kan støttes. Fondens bestyrelse har derfor besluttet at afsætte en beløbsramme på 25 mio. kr. over de næste to år til støtte af konkrete projektaktiviteter indenfor hovedområderne; digitalisering, produktudvikling, nye uddannelser, international lovgivning samt markedsføring af Det Blå Danmark," hedder det i meddelelsen.

Et vigtigt signal

Fondens formand, Tommy Thomsen, peger på, at det er vigtigt for Den Danske Maritime Fond at kunne støtte et bredt nationalt initiativ med sin beslutning.

"Fonden mener, det er et vigtigt signal at sende til Det Blå Danmark og håber at kunne tilskynde en spændende udvikling hermed," siger han.

Også i regeringen er der glæde over valget.

"Jeg er meget glad for det klare signal fra Den Danske Maritime Fond om opbakning til regeringens arbejde for at styrke Det Blå Danmark med dette solide bidrag. Det understreger på bedste vis, at Danmark har en stærk maritim klynge, hvor alle dele af branchen aktivt går ind og tager medansvar for sektorens succes. Det er afgørende for, at Danmark kan fastholde og udvikle sin maritime styrkeposition," hedder det i en udtalelse fra erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K).

Mere konkret betyder det, at fondens bestyrelse har besluttet at "lægge en del af uddelingerne for 2017 og 2018 tæt op ad Vækstteamets anbefalinger dog fokuseret og kun aktiviteter der ligger indenfor Fondens fundats."

Ti-punkts plan

Fonden oplyser, at der kan stilles midler til rådighed for forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for de følgende områder:

  • 1: Digitalisering af Det Blå Danmark.
  • 2: Fortsættelse af BlueINNOship, så Det Blå Danmark sikres en fortsat forsknings- og udviklingsplatform.
  • 3: Fremtidens skibe, hvor digitale løsninger forventes at kunne drive udviklingen frem mod det autonome skib.
  • 4: Fremtidens blå forretningsmodeller influeret af den digitale udvikling og med platforme inspireret af deleøkonomien.
  • 5: Fremme af iværksætterkulturen indenfor de maritime erhverv gennem etablering af iværksætterprogram for det maritime miljø.
  • 6: Fremtidstjek af alle maritime uddannelser og etablering af efteruddannelsestilbud der matcher fremtidens digitale krav til medarbejderne.
  • 7: Etablering af internationale samarbejder blandt de institutioner der udbyder målrettede maritime uddannelser.
  • 8: Etablering af rotationsordninger for lærlinge i de maritime virksomheder med Nordjylland som forbillede.
  • 9: Håndhævelse af internationale regler og konventioner.
  • 10: Markedsføring af Det Blå Danmark som maritim nation. Fondens bestyrelse kan herudover beslutte at støtte andre anbefalinger og ovennævnte aktiviteter vil udgøre en del af Fondens samlede aktiviteter igennem de to år. Interesserede fra Det Blå Danmark kan ansøge Fonden om støtte til ovennævnte aktiviteter efter Fondens normale praksis. Fonden står i øvrigt til rådighed for afklarende spørgsmål ved henvendelse til Fondens Sekretariat.

EU vedtager retningslinjer for maritim 2020-strategi

Ny Bimco-formand stiller skarpt på tre områder

Digitale tyskere rykker mod København

Kongsberg Digital sigter mod fordobling af omsætning

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere