ShippingWatch

Rickmers Maritime Trust gennemfører salg af første skibe

Rickmers Maritime Trust er nået i mål med at sælge de første fem skibe til græske Navios, der efter planen skal overtage i alt 14 fartøjer.

Foto: PR-foto/Rickmers Maritime

Rickmers Maritime Trust er nået i mål med salg af de første fem skibe til Navios i en handel, hvor det græske rederi efter planen skal overtage i alt 14 skibe fra Rickmers.

Det fremgår af en meddelelse, hvor det oplyses, at frasalget af de første skibe har en værdi af samlet 59 mio. dollars. Her oplyses det videre, at salget af de resterende ni skibe endnu ikke er fuldført.

Navios vil efter planen overtage de 14 containerskibe for i alt 113 mio. dollars. Flåden, som ifølge Vesselsvalue.com har en gennemsnitsalder på 9,5 år, består af 11 skibe på 4.250 teu og tre på 3.450 teu.

Pengene fra salget skal gå til at betale de usikrede långivere i Rickmers Maritime Trust, og salget af flåden har ifølge Rickmers Maritime været den eneste reelle mulighed for selskabet, efter at obligationsejerne afviste restruktureringsplanen, der blev præsenteret i december sidste år.

34 pct. af Rickmers Maritime var ejet af Rickmers Group, som igen er ejet 100 pct. af den tyske rigmand og formand for gruppen Bertram Rickmers, som i den grad har været presset af shippingkrisen de seneste par år. For nylig måtte han derfor præsentere en redningsplan, der reelt vil gøre det af med fem generationers ejerskab af shippinggruppen.

Obligationsejerne er blevet Rickmers værste modstander

Obligationsejer vil blokere Rickmers' salg af skibe

Redningsplan for Rickmers Group møder modstand

Rickmers Maritime Trust sælger flåden til grækere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere