ShippingWatch

Containerskib angrebet ved Afrikas Horn

Bevæbnede vagter på et containerskib afværgede i sidste uge gentagne angreb fra pirater ved Afrikas Horn, skriver USA Today.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Inden for den seneste uge har der været fire angrebforsøg mod handelsskibe ved Afrikas Horn, skriver USA Today på baggrund af indberetninger til det amerikanske forsvarsministerium Pentagon og IMB Piracy Reporting Center, der overvåger regionen.

16. april blev et containerskib angrebet gentagne gange i Rødehavet af mindre og hurtiggående fartøjer. Bevæbnede vagter viste deres våben og afgav skud, som fik fartøjerne til at trække sig.

Ifølge IMB Piracy Reporting Center var der i perioden 14. april til 22. april tre andre angrebsforsøg fra pirater.

USA's forsvarsminister Jim Mattis har været på et hurtigt besøg i Djibouti, hvor truslen fra pirater i regionen var på dagsordenen.

Forsvarets Efterretningstjeneste i Danmark har netop hævet sin trusselsvurdering for farvandene omkring Somalia.

Redere: Flere krigsskibe ved Somalia kan være mulighed

FE advarer fragtskibe om pirater ved Afrikas Horn

Navigatører frygter for sikkerheden ved Somalia

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere