ShippingWatch

Containerskib angrebet ved Afrikas Horn

Bevæbnede vagter på et containerskib afværgede i sidste uge gentagne angreb fra pirater ved Afrikas Horn, skriver USA Today.

Inden for den seneste uge har der været fire angrebforsøg mod handelsskibe ved Afrikas Horn, skriver USA Today på baggrund af indberetninger til det amerikanske forsvarsministerium Pentagon og IMB Piracy Reporting Center, der overvåger regionen.

16. april blev et containerskib angrebet gentagne gange i Rødehavet af mindre og hurtiggående fartøjer. Bevæbnede vagter viste deres våben og afgav skud, som fik fartøjerne til at trække sig.

Ifølge IMB Piracy Reporting Center var der i perioden 14. april til 22. april tre andre angrebsforsøg fra pirater.

USA's forsvarsminister Jim Mattis har været på et hurtigt besøg i Djibouti, hvor truslen fra pirater i regionen var på dagsordenen.

Forsvarets Efterretningstjeneste i Danmark har netop hævet sin trusselsvurdering for farvandene omkring Somalia.

Redere: Flere krigsskibe ved Somalia kan være mulighed

FE advarer fragtskibe om pirater ved Afrikas Horn

Navigatører frygter for sikkerheden ved Somalia

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere