ShippingWatch

Finnlines vil øge skibslængder for 70 mio euro

Det finske færgerederi har indgået en aftale med et polsk skibsværft om at forlænge skibslængden på fire færger, som skal være med til at reducere energiforbruget "betydeligt." Den samlede investering forventes at være på ca. 70 mio. euro.

Til september vil finske Finnlines begynde arbejdet med at forlænge skibslængden på fire af rederiets fartøjer med hver 1000 lanemeter.

Det fremgår af en meddelelse fra rederiet, hvor det uddybes, at den samlede investering forventes at være på omkring 70 mio. euro.

Finnlines har derfor indgået en aftale med skibsværftet Rementowa S.A. i Gdansk i Polen, og arbejdet med de fire "Breeze series"-fartøjer forventes færdiggjort til maj næste år.

Arbejdet med at forlænge skibenes kapacitet med tæt på 30 pct. vil ifølge færgerederiet reducere energiforbruget pr. transporteret enhed "betydeligt."

"Med andre ord vil det forbedre energieffektiviteten yderligere og dermed bidrage mere til at reducere udledningen," oplyser Finnlines i meddelelsen, hvor det fremgår, at der med udvidelsen forventes at blive plads til 800 flere passagerer.

Overskuddet på 68,1 mio. euro sidste år var det bedste resultat i rederiets historie. Det år havde Finnlines i snit 21 skibe, som fordeler sig på passagerfærger, ro-ro- og ropax-skibe. I løbet af året er selskabet desuden fortsat med at modernisere sin flåde for at gøre den mere klimavenlig og energieffektiv.

Udover de fire fartøjer her er der lavet en option på yderligere to fartøjer, oplyser Finnlines.

Finnlines lander rekordresultat i 2016

Finnlines slår sin egen rekord igen i tredje kvartal

Finnlines afnoteres efter Grimaldi tager fuldt ejerskab

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere