ShippingWatch

Rederiforening vil kæmpe for frihandel med ny klub

Danmarks Rederiforening står i spidsen for en ny klub af interesse-organisationer, som skal fremme frihandel. De andre medlemmer er Dansk Erhverv, Dansk Industri og L&F. Klubben sigter mod en faktabaseret debat om fordele og ulemper ved globalisering.

Danmarks Rederiforening vil sammen med en række andre interesseorganisationer kæmpe for at fremme frihandel med et nyt initiativ ved navn Free Trade Fight Club.

Det sker for at give et modspil til de politiske strømninger, som lige nu sætter spørgsmålstegn ved fordelene ved den globale frihandel, som bliver kritiseret for at skabe ulighed og skade miljøet.

Det skriver Berlingske Business, som også bringer et debatindlæg fra den nystiftede erhvervsklub.

"Her i landet er der relativt høj opbakning til frihandel, men tager vi syd for grænsen, er billedet et andet. Vores tanke er ikke, at vi skal mødes i den nye klub og finde alle de gode argumenter for fri handel," siger underdirektør Jacob K. Clasen.

"Vores tanke er, at vi skal dele analyser, så vi bedre forstår de positive effekter, men også de negative effekter ved globaliseringen. Den er ikke kun et gode. Globaliseringen kan også være skadelig for nogle," siger han til avisen.

De andre medlemmer i klubben er Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer. Der er desuden opbakning fra folketingsmedlemmer fra Venstre, Socialdemokratiet og de Radikale, som alle har underskrevet debatindlægget i Berlingske Business.

Initiativet bliver annonceret dagen før, at den amerikanske præsident Donald Trump skal mødes sin kinesiske kollega Xi Jinping i USA. Trump har gentagne gange udtalt sig kritisk om frihandel og kritiseret Kinas adfærd på verdensmarkedet på en række punkter.

Europa-Parlamentet godkender aftale med Canada

Avis: Danske rederier bekymrer sig om frihandel og Trump

Her er Maersks første kommentar til Donald Trump

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere