ShippingWatch

Medie: Robert Uggla stifter eget selskab

Robert Uggla har stiftet et nyt selskab, som han har det fulde ejerskab over, og som skal investere i virksomheder og aktiver. Det skriver erhvervsmediet InsideBusiness.

Foto: Magnus Eklsf

Robert Uggla, der sidste år blev udnævnt til direktør i A.P. Møller Holding, har stiftet sit eget selskab.

Selskabet med navnet Agate ApS blev stiftet ved udgangen af 2016 og har ifølge InsideBusiness til formål at investere i virksomheder og aktiver. Ifølge erhvervsmediet vil Agate Aps, der er fuldt ejet af Robert Uggla, også være et selskab, som Ane Uggla vil bruge til at investere igennem i shippingbranchen i samarbejde med Maersk Broker. Investeringer i skibe kan også komme på tale, skriver mediet.

Agate ApS har adresse samme sted som Maersk Broker i København.

Robert Uggla kom til posten som direktør for A.P. Møller Holding fra en stilling som CEO for Maersk Groups slæbebådsrederi Svitzer. Holding-selskabet blev oprettet i 2013 og har siden levet en forholdsvis stille tilværelse, men som ShippingWatch for nylig beskrev, er der kommet nye folk ind i ledelsen af selskabet, der begynder at røre på sig.

Blandt de ansatte er tidligere CEO for APM Terminals Kim Fejfer, ligesom den tidligere investeringsansvarlige i APM Terminals Joe Nicklaus Nielsen også er blevet tilknyttet. Den tidligere finansdirektør i Maersk Supply Service, Martin Larsen, blev også ansat i holdingselskabet i efteråret 2016.

Bestyrelsen i A.P. Møller Holding udgøres af Jan Leschley samt Peter Straarup, tidligere ordførende direktør i Danske Bank. Dertil kommer Maersk McKinney-Møllers tidligere personlige assistent Lars-Erik Brenøe, ligesom Maersk McKinney-Møllers datter og Robert Ugglas mor, Ane Uggla er med i bestyrelsen.

Maersk-familiens investeringsselskab tager for alvor form 

På jagt efter den røde tråd i Maersks strategi 

Børnebørn træder ind i Maersk-fonden 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs