ShippingWatch

Singapore halvt i mål med nyt bunkerkrav

Lidt mere end halvdelen af bunkerskibene hjemmehørende i Singapore er nu indrettet til at efterleve lovkravet om masseflowmetre, der skal forhindre svindel med mængden af tanket brændstof.

Med kun to uger til 1. januar 2017, hvor masseflowmetre bliver obligatorisk udstyr for bunkertankskibe hjemmehørende i Singapore, er lidt mere end halvdelen af flåden, der sejler med bunker, i mål med opgraderingen.

Det viser en opgørelse på Maritime and Port Authority of Singapores hjemmeside mandag, skriver platts.com.

Her fremgår det, at 123 ud af 222 bunkerskibe blevet udstyret med flowmålere.

Et masseflowmeter er en teknisk anordning, som bruges til at kontrollere mængden af tanket brændstof. Formålet at forhindre snyd og dermed muligheden for, at leverandøren på ulovlig vis kan indkassere en betydelig fortjeneste.

Kravet om at denne skal være installeret på alle skibe, der tankes bunker fra, hjemmehørende i Singapore blev lanceret i april 2016. Dermed blev Singapore første land i verden til at gøre masseflowmetre lovpligtige, der skal sikre, at skibene får de mængder af brændstof, som rederierne har bestilt og betalt for.

Tysk bunkerselskab indsætter fire fartøjer i Singapore

Singapore klar til bekæmpelse af bunkersnyd

Nu skal skeptikerne overbevises om Singapores masseflowmeter

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere