ShippingWatch

HMM's bestyrelsesformand træder tilbage

På et bestyrelsesmøde i Hyundai Merchant Marine torsdag har formanden Hyun Jeong-eun valgt trække sig, skriver flere medier. Samtidig har HMM fremlagt en plan om at nedsætte sin kapital.

Med krisen rasende om ørerne lovede bestyrelsesformand for koreanske Hyundai Merchant Marine, Hyun Jeong-eun, at donere 25 milioner af hendes egne midler for at hjælpe shippinggruppen. Torsdag besluttede hun videre på et bestyrelsesmøde at træde tilbage som bestyrelsesformand hos HMM, skriver flere medier fredag.

"Selskabet konkluderede, at det med Hyuns opsigelse vil give bestyrelsesmedlemmer plads til at være mere aggressive for at skubbe på med restruktureringsprogrammet," sagde en talsmand fra HMM ifølge The Korea Herald.

Hyun, der også er bestyrelsesformand for Hyundai-gruppen, vil fortsat støtte selskabet som en stor aktionær, men ikke fra hjørnekontoret, som talsmanden formulerede det. Det har fredag fået shippinggruppens aktier til at falde 21 procent på den koreanske børs i Seoul.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Faldet på børsen tilskrives også Hyundai Merchant Marines meddelelse om, at bestyrelsen på mødet torsdag har besluttet, at man vil reducere sin aktiekapital betydeligt med forslaget om at swappe syv eksisterende aktier til en ny og dermed reducere selskabets egenkapital til 170,3 milliarder won (143 millioner dollars) fra i dag 1,2 billioner won.

Planen skal dog først godkendes af aktionærerne på et ekstraordinært møde den 18. marts.

"Et selskab kan blive afnoteret, hvis 50 procent eller mere af egnkapitalen forringes to år i træk. Planen er at undgå sådan en tragedie," sagde en talsmand fra HMM, skriver Korea Herald.

Ifølge talsmanden vil planen hjælpe med at forbedre HMM's finansielle sundhed. Handlen med HMM's aktier vil blive stoppet fra den 20. april frem til den 4. maj og fortsætte den 6. maj, hvor de nye aktier vil blive sat på markedet, såfremt planen godkendes af aktionærerne.

Medie: HMM's tankflåde i spil i redningsplan

Her er tallet som HMM presser sine partnere med

Koreansk shippingkæmpe truer partnere med kollaps

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere