ShippingWatch

Lauritzen Fonden sælger aktier i DFDS

Lauritzen Fonden har solgt 560.000 aktier svarende til 140 millioner kroner tilbage til DFDS, oplyser færgerederiet i en meddelelse til fondsbørsen.

Rederiet DFDS har haft gang i et kort aktietilbagekøbsprogram på 400 millioner kroner. Og i den forbindelse har selskabets administrerende direktør, Niels Smedegaard, finansdirektør Torben Carlsen og Lauritzen Fonden solgt aktier til selskabet.

Det oplyser DFDS i en meddelelse til fondsbørsen fredag.

Lauritzen Fonden har solgt 560.000 aktier svarende til 35 procent af det samlede tilbagekøb for en samlet købesum på 140 millioner kroner, oplyser DFDS. Også Niels Smedegaard har solgt over 155.000 styks aktier for små 39 millioner kroner, mens Torben Carlsen sælger 71.880 aktier, som han får 17,97 millioner kroner for.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Lauritzen Fondens salg af aktier i DFDS kommer dagen efter, at fondens rederi J. Lauritzen kom ud med et overraskende stort underskud på 313 millioner dollars, hvor J. Lauritzen tilkendegav, at fonden vil skyde kapital i rederiet for at holde det oven vande. Mere specifikt drejer det sig om 105 milioner dollars i løbet af 2016.

Frem mod regnskabet har der været spekuleret i, hvorvidt Lauritzen Fonden ville sælge ud af sine aktier i DFDS, som må siges at være lidt af en succeshistorie sammenlignet med J. Lauritzen, for at redde det gamle tørlastrederi, hvor både bestyrelsesformand Bent Østergaard, næstformand Ingar Skaug og CFO Birgitte Aagaard torsdag skal erstattes.

Holder fast i ejerandel

Salget af aktier i det afsluttede tilbagekøbsprogram hos DFDS er dog ikke et aktivt valg fra Lauritzen Fonden, men for at imødekomme DFDS' beslutning, understreger Michael Fiorini, næstformand i fonden, over for ShippingWatch. Og faktisk er fondens ejerandel i DFDS vokset lidt, forklarer han:

"Det er et aktietilbagebetalingsprogram, som DFDS har besluttet, fordi de synes, de har for meget kapital. Vi har så sagt fra Lauritzen Fondens side, vi vil godt deltage, men vi vil ikke sælge vores andel, fordi vi er glade for vores aktiepost i DFDS. Så derfor har vi valgt at sælge mindre end andre aktionærer har gjort, så vores ejerandel er steget lidt," siger han til ShippingWatch og understreger, at fonden hverken har behov for eller planer om at sælge aktier i DFDS for at hjælpe J. Lauritzen.

Hvad de 140 millioner kroner fra salget af aktier i DFDS skal bruges til er endnu ikke besluttet.

Torsdag blev det også meldt ud, at Jesper Lok bliver ny bestyrelsesformand i J. Lauritzen.

Kastrup-Nielsen ser dårligt marked flere år frem

Jesper Lok ny formand for J. Lauritzens bestyrelse

J. Lauritzen får minus i 2015 på 313 millioner USD

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere