ShippingWatch

Skibsinspektør fortæller kommission om færgebrand

Efter møde med norsk kommission tror eks-skibsinspektør Flemming Thue Jensen på, at sandheden om Scandinavian Star kommer frem.

Foto: CARSTEN INGEMANN/POLFOTO/arkiv

Den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen er glad for at have lettet sit hjerte over for den norske kommission, der gransker omstændighederne omkring branden på færgen Scandinavian Star for 26 år siden.

"Det var et fantastisk møde, "siger Flemming Thue Jensen til det norske nyhedsbureau NTB, efter at han mandag middag har mødtes med kommissionens leder, Frank K. Olsen, i Oslo.

"Nu kan sandheden komme frem i lyset, og det tror jeg på, at den vil gøre. Det er det eneste, der optager mig," siger Flemming Thue Jensen.

Han mener at vide, at det var to besætningsmedlemmer om bord på Scandinavian Star, som stak ild på færgen. Eks-skibsinspektøren har ikke over for offentligheden villet sætte navn på de to personer, han anser for skyldige, men det kan han gøre over for kommissionen, siger han.

"I de lukkede samtaler med kommissionen kan jeg være meget mere specifik, og jeg kan sætte navn på mange ting, som jeg ikke kan sige offentligt," siger Thue Jensen.

Efterforskningslederen ved norsk politi, Terje Bechmann Dahl, siger til VG, at politiet finder oplysningerne fra Flemming Thue Jensen interessante, og at man vil bede om en forklaring fra ham.

Flemming Thue Jensen har dog hidtil afvist at ville afgive forklaring over for norsk politi, som han ikke længere har tillid til.

Skibsbranden i april 1990 kostede 159 mennesker livet. Som undersøger for Søfartsstyrelsen var Flemming Thue Jensen en af de første, der inspicerede den nedbrændte færge.

Nye oplysninger sår tvivl om officiel forklaring om skibsbrand

Skibsinspektør vil ikke afhøres af norsk politi

Her er katastrofen på Scandinavian Star

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere