ShippingWatch

Forsikringsselskab åbner for dækning i Iran

Den store eksport af olie fra Iran, som alle ventede ville finde sted efter Vestens sanktioner blev hævet, lod vente på sig, fordi forsikringsselskaberne først skulle finde sine ben i regionen. Nu har et amerikansk selskab blåstemplet sejlads på Iran.

Et amerikansk forsikringsselskab har forsikret to af de tankskibe, der i slutningen af sidste uge hentede de første laster ud af Iran med kurs mord Europa.

Det skriver Bloomberg.

Bestyrelsesformanden for det amerikanske forsikringsselskab American Insurance, Joe Hughes har i en mail til Bloomberg bekræftet, at to af de skibe, Distya Akula og Eurohope, der hentede olie til et raffinaderi i Constantza i Rumænien, "for nuværende er med i forsikringsklubben," hvilket skulle betyde at de er forsikret under normale vilkår i organisationen, skriver Bloomberg.

Det kommer efter en periode med usikkerhed om, hvorvidt især amerikanske forsikringsselskaber reelt kunne forsikre sejlads med skibe på Iran. 9. februar meldte forsikringsselskabet The American Club ud, at man af den amerikanske regering havde på lov at forsikre "ikke-amerikansk besætning".

Evergas venter på forsikring

Andrew Christian McPhail, der er Vice President hos Evergas med hovedsæde i København, sagde tidligere på året til ShippingWatch, at netop forsikring var en af tre udfordringer, som var vigtige at få afklaret, før handel med Iran atter kunne finde sted.

"Jeg er sikker på, at iransk forretning over tid vil blive accepteret på lige vilkår med handel i andre lande i den samme region. Men til trods for at sanktionerne er løftet, kommer vi ikke til at anløbe Iran, før forsikringen er på plads – den risiko kan vi, og vil vi ikke løbe," sagde han dengang og ventede, at det i værste tilfælde kunne tage måneder at få på plads.

Sidste weekends olietransporter ud af Iran, hvor de to førnævnte skibe tog del, var de først, der fandt sted, efter at handelssanktionerne mod Iran blev løftet af USA og EU.

Udover Rumænien, fandt Bloomberg ved hjælp af diverse dataudtræk, at to andre olielaster skulle til henholdsvis Spanien og Grækenland.

Iran-aftale sender olien i laveste niveau i over 12 år

Iransk råoliereder tæt på at opnå forsikring

Nu kommer den første iranske olie til Europa

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere