ShippingWatch

DFDS ud af 2015 med rekord på driften

2015 blev et rekordår for DFDS med et driftsresultat på over to milliarder kroner. 950 millioner kroner vil blive fordelt blandt aktionærerne i 2016, hvor forventningen er en stigning i omsætning på seks procent.

DFDS
Foto: DFDS

Shipping- og logistikselskabet DFDS fik et driftsresultat på 2,041 milliarder kroner i 2015, det bedste i virksomhedens historie.

"2015 var et rekordår for DFDS. Vores mål er nu at løfte resultatet yderligere. Vi har skibskapacitet på plads til at høste fordele af fortsat vækst på vores europæiske nøglemarkeder, og vi arbejder målrettet videre med at forbedre kundetilfredshed og effektivitet," siger CEO Niels Smedegaard i en kommentar til regnskabet.

For hele året 2015 steg omsætningen med fem procent til 13,5 milliarder kroner. Den organiske omsætningsvækst, justeret for rutelukninger og virksomhedskøb, steg med syv procent drevet af især syv procent højere fragtmængder og otte procent flere passagerer i rutenetværket. I årets sidste kvartal i 2015 var den organiske omsætningsvækst 10 procent.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster på godt to milliarder kroner svarer til en vækst på 42 procent i forhold til 1,433 milliarder kroner i 2014. Shipping-divisionen tegnede sig for den største procentvise fremgang, fra 1,309 milliarder kroner i 2014 til 1,906 milliarder kroner i 2015, imens logistikdivisionen gik frem fra 200 millioner kroner i 2014 til 234 millioner kroner i 2015. Resultatet fra de ikke-allokerede enheder (EBITDA) gik fra et tab på 76 millioner kroner i 2014 til et tab på 99 millioner kroner i 2015.

Indtjeningsfremgangen i 2015 var primært et resultat af højere kapacitetsudnyttelse i Den Engelske Kanal, øgede fragt- og passagermængder samt mere effektiv drift, herunder installation af scrubber-systemer, skriver DFDS i regnskabsmeddelelsen fredag morgen.

Afkastet af den investerede kapital (ROIC) steg til 13,7 procent i 2015 fra 8,0 procent i 2014.

Store forventninger

Hvis 2016 kommer til at gå, som DFDS forventer, vil der efter alt at dømme blive tale om et årsregnskab for 2016, der kommer til at slå rekorder endnu en gang.

”Fragt- og passagermængderne forventes at fortsætte væksten i 2016 understøttet af kundefokus og forventninger om vækst på DFDS’ kernemarkeder i Europa,” skriver selskabet i sin årsrapport.

DFDS forventer således, at omsætningen vil stige med seks procent eksklusiv brændstoftillæg. Guidance er et driftsresultat (EBITDA) i intervallet 2,1-2,3 milliarder kroner.

950 millioner kroner vil blive fordelt blandt aktionærerne i 2016 fordelt på et udbytte på forventet 300 millioner kroner i alt, svarende til fem kroner pr. aktie, og to tilbagekøbsprogrammer til i alt 650 millioner kroner.

Største aktionær i DFDS er Lauritzen Fonden, og for fonden er fremgangen kærkommen på et tidspunkt, hvor rederiet J. Lauritzen bløder i et nedsmeltet tørlastmarked.

Færre passagerer sejlede over kanalen i 2015

DFDS puster nyt liv i opgivet rute

Niels Smedegaard: Ejerne skiftede holdning

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere