ShippingWatch

Wilh. Wilhelmsen køber logistikpartnere fri for 200 mio dollars

I et forsøg på at styrke markedspositionen for Wallenius Wilhelmsen Logistics inden for transport af især biler, køber Wilh. Wilhelmsen ASA sine partnere i to joint-ventures ud. Det fremgår af en meddelelse fra Oslo Børs.

Wilh. Wilhelmsen ASA bruger over 200 millioner dollars på at købe sig til fuldt ejerskab af de to joint-venture selskaber.

Der er tale om det fælles selskab Wallenius Wilhelmsen Logistics, hvor partneren Vehicle Services Americas (VSA) bliver købt ud. Selskabet håndterer årligt 4,7 millioner enheder om året, og 3.400 arbejdspladser skifter dermed ejerforhold som følge af ambitionen om at sidde tungere på det nordamerikanske marked.

I CAT-WWL, et joint venture mellem Wilh. Wilhelmsen ASA og Groupe CAT, der består af ti udskibningsanlæg i Sydafrika, køber Wallenius Wilhelmsen Logistics de resterende 50 procent, som igen betyder en samlet ejer for 950 medarbejderes årlige håndtering af 680.000 køretøjer.

Wallenius Wilhelmsen Logistics tilbyder transport af biler direkte fra fabrik til forhandler.

"Baseret på dagens aktivitetsniveau og 50 procent ejerandel i WWL, venter vi, at de nye enheder vil bidrage med cirka 10 millioner dollars i vores driftsresultat," siger CEO i Wilh. Wilhelmsen ASA Jan Eyvin Wang i børsmeddelelsen.

Wilhelmsens resultat tynget af konkurrencesager

Wilh. Wilhelmsen leder efter opkøb i logistik

Stærk dollar og flere biler gav fremgang i Wilhelmsen

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere