ShippingWatch

Stolt-Nielsen ramt af presset containermarked

Den norske shippinggruppe Stolt-Nielsen gik tilbage på nettoresultatet i selskabets tredje kvartal. Solidt kemikaliemarked kunne ikke kompensere for de lave rater og øget konkurrence i containersektoren, lyder det.

Foto: Stolt-Nielsen

Stolt-Nielsen Limited ser fortsat stærke takter for selskabets kemikalietankforretning, men det hårdt pressede containermarked samt en stor nedskrivning på havne- og terminalenheden trækker den norske shippinggruppe ned i tredje kvartal, der sluttede d. 31. august.

Gruppens nettoresultat landede på 30,1 millioner dollars i kvartalet mod 42,5 millioner dollars i andet kvartal 2015. Det fremgår af Stolt-Nielsen Limiteds ureviderede regnskab torsdag. Omsætningen sluttede på 500,7 millioner dollars, det samme som i det foregående kvartal.

Kemikalierederiet Stolt Tankers fortsætter sin fremgang i det gunstige tankmarked, hvor rederiet kom ud med et nettoresultat på 37,5 millioner dollars, en forbedring fra 30,4 millioner dollars i andet kvartal 2015. Den positive udvikling skyldes dog primært lavere bunkeromkostninger, mens rederiet har været i stand til at supplere de faste voluminer fra kontraktkunder med ekstra indtjening i spotmarkedet.

Den samlede tilbagegang skyldes derimod dyre udviklinger i containerforretningen Stolt Tank Containers og havneenheden Stolthaven Terminals.

Havne og container trækker ned

Stolt Tank Containers nettoresultat faldt til 15,6 millioner dollars fra 18,6 millioner dollars i andet kvartal 2015, mens Stolthaven dykkede fra 14,3 millioner dollars til blot 6,4 millioner dollars, først og fremmest grundet en nedskrivning på 4,3 millioner dollars.

"Stolthaven leverer fortsat skuffende resultater, og dette kvartal var yderligere ramt af en goodwill nedskrivning på vores terminaloperationer i New Zealand. Resultatet er også præget af udgifter til vores arbejde for at forbedre driften i vores Houston-terminal efter nylige udvidelser der," siger gruppens CEO Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar til resultatet. Han tilføjer om containerforretningen:

"Resultatet for Stolt Tank Containers gik tilbage i dette kvartal, hvilket skyldes lav udnyttelse skabt af stigende konkurrence i en aftagende økonomi."

Topchefen forventer, at Stolt Tankers vil fortsætte de gode takter ind i fjerde kvartal, mens han dog ser den nuværende ordrebog i kemikalietanksegmentet - der udgør 30 procent af den eksisterende flåde - som en bekymring. Nybygningerne vil begynde at strømme ind i markedet i 2016 og 2017, og det kan skabe et pres på det ellers sunde spotmarked, lyder det fra Niels G. Stolt-Nielsen.

Bedre kemikalietank hiver Stolt-Nielsen op i andet kvartal

Lav bunkerpris løfter Stolt-Nielsen i første kvartal

Stolt-Nielsen varsler svag kemikalietank tre år endnu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere