ShippingWatch

IMO overlader cybersikkerhed til industrien

Den stigende trussel fra cyberkriminalitet mod shippingindustrien har været oppe at vende i IMO's sikkerhedskomité. Retningslinjer for, hvordan industrien skal forholde sig til truslen, skal nu udarbejdes af Bimco.

Foto: Colourbox

Cyberkriminalitet bliver fra stadig flere aktører nævnt som en stigende trussel i shippingindustrien og er nu også landet på IMO's bord, hvor truslen var på dagsordenen på det seneste møde i FN-organisationens sikkerhedskomité MSC.

"Den væsentligste drøftelse drejede sig om, hvor meget IMO skulle beskæftige sig med cybersikkerhed på land og her primært i havnene. Her var der enighed om, at IMO's spidskompetence var skibene, samt at havnen i høj grad var underlagt nationale regler og i øvrigt hang tæt sammen med sit fysiske bagland," siger Erik I. Tvedt, specialkonsulent i Søfartsstyrelsen, der deltog som dansk repræsentant på mødet i MSC, som fandt sted i sidste uge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs