ShippingWatch

Baltic Exchange: Britisk skatteforslag bombe under shipping

Storbritanniens Labour Party vil muligvis afskaffe landets særlige skatteregler for virksomheder, der har base i Storbritannien men arbejder globalt. En potentiel katastrofe for britisk shipping, vurderer Baltic Exchange.

Foto: Hanjin

Ed Miliband, leder af det britiske oppositionsparti Labour Party, præsenterede i en tale onsdag en plan om at afskaffe de særlige skatteregler, der gælder for virksomheder, som har base i Storbritannien, men beskæftiger sig med globale forretninger.

Det drejer sig om de særlige skatteundtagelser for såkaldte non-domiciled virksomheder, herunder en lang række shipping- og offshoreselskaber.

Og denne plan kan udgøre en potentiel katastrofe for britisk shipping og landets shippingservice sektor, advarer Jeremy Penn, Chief Executive for Baltic Exchange. Han understreger, at disse selskaber stadig bidrager væsentligt til landets økonomi.

Labour Party ser gerne, at de omkring 120.000 virksomheder, der for tiden nyder godt af de fordelagtige skatteundtagelsesregler fremadrettet skal betale skat på lige fod med andre virksomheder, der opererer i Storbritannien.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

En sådan udvikling kan ifølge Baltic Exchange føre til en masseudvandring af internationale shippingselskaber.

"Redere, der har bopæl i Storbritannien men hvis globale forretninger ikke er omfattet af britisk skat bidrager med mellem en og to milliarder pund om året til den britiske maritime forretningssektor (advokater, mæglere, finansiering og forsikring). Alle de indtægter, hvilke kommer oven i de markante skatter, der betales af non-domiciled virksomheder, vil forsvinde, hvis de særlige skatteregler afskaffes," forklarer Jeremy Penn i en meddelelse.

"Det kommer ikke til at ske, at selskaber vil have base i Storbritannien og betale skat på deres globale indtægter for en fuldstændig multinational forretning her, så de vil flytte. Vi er simpelthen ved at marchere dem mod døren," uddyber han til Lloyd's List.

Storbritanniens primære skibsrederforening, Chamber of Shipping vurderer dog, at konsekvenserne nok ikke vil være så skæbnesvangre, som Jeremy Penn frygter. Her mener man, at Labour ikke nødvendigvis helt vil afskaffe selskabernes mulighed for non-domiciled status, men snarere, at partiet nærmere vil revidere reglerne og muligvis sænke den periode, hvor selskaber kan nyde godt af de gunstige skattevilkår, siger foreningen ifølge Lloyd's List.

Storbritannien planlægger lavere olieskat i Nordsøen

Den britisk-flagede flåde er skrumpet 27 pct

Britisk skattegave på 13 milliarder kr til Nordsøen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere