ShippingWatch

Kreml vil beskytte gasprojekt mod sanktioner

Det 27 mia. USD store russiske naturgasprojekt Yamal er nu truet af sanktionerne fra EU og USA. Kreml arbejder for, projektet ikke rammes, skriver Reuters.

Foto: Novatek

Ruslands kæmpe prestigeprojekt på LNG, Yamal til en værdi af 27 mia. USD, skal beskyttes fra de sanktioner fra EU og USA, der lige nu begrænser Rusland.

Sådan lyder meldingen fra præsident Vladimir Putin, der øjensynligt er parat til selv at finde finansiering, hvis vestlige banker og leverandører ikke kan deltage i projektet. Flere andre russiske projekter har allerede kunnet mærke sanktionerne, skriver Reuters.

En af grundene til det store behov for kapital er, at Yamal ligger så langt mod nord, at der skal specialiseret udstyr til, som ofte produceres i Vesten.

Yamal har allerede hentet finansiering for seks mia. USD fra russiske banker, men med sanktionerne bliver det umuligt at hente finansiering fra vestlige banker.

Russisk oligark gled i olien 

Det franske olieselskab Total er partner på Yamal og har dog allerede meddelt, at sanktionerne ikke får selskabet til at stoppe samarbejdet. Yamal beskæftiger 6.000 mennesker, og det tal ventes at stige til 15.000 næste år. Kinesiske CNPC er også partner på projektet.

Når udvindingen og afskibningen af LNG fra Yamal er i gang, skønnes det, at der årligt kan transporteres 16,5 mio. ton LNG afsted. Det svarer til et halvt år af hele Frankrigs forbrug.

Der er allerede blevet bestilt flere skibe til projektet. Teekay LNG og China LNG bekræftede i juli, at de i et samarbejde har bestilt seks isklasse LNG-skibe til en værdi 2,1 mia. USD på det koreanske værft Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

De seks skibe er på 172.000 kubikmeter, og aftalen kommer efter, at Mitsui OSK Lines (MOL) og China Shipping har bestilt tre LNG-skibe til Yamal projektet hos DSME. Ifølge Seatrade Global er der blevet sikret slots til 16 nybygninger til det russiske projekt, men selve prisen og rederne har ikke været fremme før.

Gas trækker fremgangen i Sovcomflot 

Storspillere med i Ruslands milliardprojekt på LNG 

ABB med i russisk LNG-satsning 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs