ShippingWatch

Hacking er en stignede trussel mod shipping

Hackere interesserer sig i stigende grad for shipping. Et stort problem for branchen, skriver Reuters.

Foto: APM Terminals

Hacking er ikke kun interessant på land, også på havet er hacking blevet et større og større problem.

Reuters nævner tre store eksempler: smugling af varer i containere i Antwerpen havn, somaliske piraters overvågning af skibes ruter og lukning af en borerig, efter at hackere havde formået at rokke den. Eksemplerne får forsikringsselskabet Willis til at kalde hacking for "en tikkende bombe" i industrien.

Et bud er, at hacking i sektoren i alt vil kosten 1,9 mia. USD i 2018 og vil blive et stigende problem for rederne. Det er dog forskelligt, hvor bekymrede rederne er over truslen.

"Ja, vi betragter cyberrisiko som en trussel, men skibe er ikke mere sårbare over for den slags angreb end systemer og organisationer på land. Vi tager denne risiko seriøst og sikrer, at vi er beskyttet mod den slags trusler," siger en talsmand fra Maersk ifølge Reuters.

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Partner og direktør i analysehuset SeaIntel, Lars Jensen, har for nylig oprettet en ny virksomhed CyberKeel, der netop skal tage sig af cyberkriminaliteten, som SeaIntel også ser som en stor trussel.

"Alle rederier har i dag en plan for, hvad de skal gøre, hvis der sker en ulykke på et skib. Men hvis alle deres computere bliver angrebet og går i sort, som man faktisk har set det hos store selskaber, er det de færreste, der ved, hvad de skal gøre. Mange har en politik om, hvordan de kan holde hackere udenfor. Men i dag er realiteten dén, at hackerne ofte allerede er indenfor. Så derfor handler det i højere grad om at opdage det og finde ud af, hvordan man forholder sig til det," forklarede Lars Jensen til ShippingWatch i februar.

Lars Jensen: Cyber-kriminelle har alt for let spil

SeaIntel: Nye cyberangreb vil ramme containerindustri

Hackere kontrollerede Antwerpens containerhavn i flere år

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere