ShippingWatch

Endnu en asiatisk rederi-boss stopper på toppen

Udskiftningen i toppen hos de kinesiske rederier fortsætter. Formanden i Sinotrans Shipping træder tilbage.

Det Hongkong-baserede rederi Sinotrans Shipping følger nu i sporet på blandt andet kinesiske Cosco Group og China Shipping Group og lader Zhao Huxiang træde tilbage som bestyrelsesformand i selskabet.

Ifølge den officielle meddelelse fra Sinotrans Shipping, så sker det, fordi han skal bestride en endnu ikke offentliggjort stilling andetsteds i den store Sinotrans Group.

Rederiet besejler en flåde på i alt 48 skibe, hvoraf de 42 befinder sig inden for tørlastsegmentet.

Zhao Huxiangs position vil blive overtaget af 50-årige Li Zhen, der ifølge en meddelelse fra rederiet har 22 års erfaring i shipping-industrien.

China Cosco

I sidste uge trådte bestyrelsesformanden i China Shipping Group tilbage med omgående effekt, og i starten af november måtte den adm. direktør i kinesiske China Cosco Holdings, Xu Minjie, trække sig efter beskyldninger og anholdelse i en sag om korruption.

Xu Minjie er den fjerde leder fra Cosco-gruppen, der siden 2011 er blevet anholdt i forbindelse med sager om korruption.

Tidligere er også en direktør i tankdelen Cosco Dalian blevet anholdt. Dog uden at der endnu er blevet rejst sigtelse. I 2011 og 2012 blev to ledende medarbejdere i Cosco Qingdao og Cosco Guanzhou også anholdt.

Cosco-chef trækker sig efter korruptionsanklager 

Tidligere olieboss fyret for korruption i Kina

Cosco-chef anholdt for korruption 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs