Danmark bliver vært for stort shippingsymposium

For første gang er valget faldet på Danmark som vært for det internationale symposium PRADS, ’PRActical Design of Ships and other floating structures’. PRADS er et anerkendt forum for især ingeniører og forskere

For første gang er valget faldet på Danmark, da styrekomiteen for PRADS for nylig besluttede, at DTU skulle have opgaven som vært for det internationale symposium PRADS, ’PRActical Design of Ships and other floating structures’.

PRADS Symposiet er blevet afholdt hvert tredje år siden 1977, og der har i hvert symposium været deltagere fra mere end 30 lande med stærke maritime traditioner.

Symposiet er et internationalt anerkendt forum, som giver maritime aktører, primært ingeniører og forskere, mulighed for at præsentere deres ideer, design og forskningsresultater, som ofte forholder sig til konkrete problemstillinger i den maritime industri. PRADS blev i år afholdt for 12. gang i Changwon City med Sydkorea som vært.

Vigtigt for styrkeposition

Symposiet i 2016 bliver ledet af professor Jørgen Juncher Jensen og lektor Ulrik Dam Nielsen, begge fra DTU Mekanik. Ulrik Dam Nielsen lægger vægt på at symposiet følger de traditionelle emner med fokus på design, konstruktion og operation af skibe og flydende offshore konstruktioner under hensyntagen til sikkerhed, miljø og bæredygtighed.

”Vores grundtanke med værtsskabet for det næste PRADS symposium er at følge den stærke tradition for emner på det maritime designområde, som symposiet har etableret gennem tiden,” udtaler lektor Ulrik Dam Nielsen.

”På den anden side er vi også i gang med at undersøge, hvilke områder vi kan bidrage med i forhold til den danske maritime verden. Det kan være emner som uddannelse og undervisning inden for den maritime ingeniørvidenskab, eller temaoplæg rettet mod underleverandører til den maritime industri.”

Professor Jørgen Juncher Jensen udtaler: ”Der er store faglige perspektiver for Det Blå Danmark i symposiet, fordi valget af Danmark som værtsland understreger og underbygger den stærke position, den danske maritime industri har internationalt. Samtidig er tidspunktet helt rigtigt, fordi Det Blå Danmark pt. er i en omstillingsproces, hvor alle aktører er enige om at stå sammen for at bevare Danmarks styrkeposition i dette meget vigtige erhverv med op mod 100.000 danske arbejdspladser. Således har DTU netop oprettet et Maritimt Center for at styrke og synliggøre de interne maritime kompetencer på DTU, og er derfor naturligt, at den kommende centerleder vil blive aktivt involveret i PRADS.”

DTU skal udvikle lette klimavenlige skibe

39 procent flere studerende optaget på DTU 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også