Nordea: Rater i tørlast falder igen

Tørlastraterne falder igen, hvilket indikerer at, de høje rater skyldes højsæson og kinesisk oplagring, vurderer Nordea.

De gennemsnitlige capesizerater lå i går onsdag på 36.069 USD/dag. Det er et fald på 10 pct. i forhold til sidste uge, og der var svaghedstegn at spore på både Atlanten og Stillehavet, hvor priserne på jernmalm er på vej ned.

Det skriver Nordea i en meddelelse, hvor de også peger på, at de seneste høje rater primært skal ses i lyset af højsæsonen og den kinesiske oplagring af jernmalm. Dog vurderer banken, at den kinesiske højtid Golden Week kan resultere i et kort efterfølgende opsving.

Raterne for Panamax er steget 10 pct., til 14.316 USD/dag, hvilket tyder på, at befragtere er begyndt at splitte lasterne mellem Capesize og Panamax.

De australske myndigheder vurderer, at landets eksport af jernmalm vil stige til 570 mio. ton i 2013 og 669 mio. ton i 2014, det er stigninger på hhv. 16 pct. og 17 pct. i forhold til 2012. Samtidig spås Kinas import af jernmalm en samlet vækst på 7 pct., fra 745 mio. ton i 2012 til 908 mio. ton i 2015.

"Vi har længe peget på, at de høje rater skyldes højsæsonen og primært er skabt af kinesisk oplagring. Vi tror på, at raterne vil falde igen i løbet af de kommende måneder," skriver Nordea.

Baltic Dry-indekset falder 2,1 pct. til 2003 point

Nu falder Baltic Dry-indekset 

Mindre tørlastskibe med i rateopsving  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også