Shipcraft-ejer har skiftet ud i toppen

Den svenske ejer af Shipcraft-selskaberne har skiftet ud i toppen. Finansdirektør Birthe Andersen overtog i slutningen af juli direktør-posten for Shipcraft Carriers fra Claus Bech, skriver Ritzau.

Siden slutningen af juli har Claus Bech ikke siddet på direktørposten for selskabet Shipcraft Carriers. Det oplyser flere kilder til Ritzau, skriver nyhedsbureauet. Finansdirektør Birthe Andersen har siden da overtaget titlen, og flere peger på, at Claus Bech også er på vej ud som direktør for rederiselskabet Shipcraft ApS.

Det er den svenske rigmand John Arne Larsson, der ejer Shipcraft-komplekset, og Shipcraft Carriers beskæftiger sig med coaster-segmentet. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Bech, skriver Ritzau, og Birthe Andersen ønsker ikke at udtale sig om omrokeringen.

Shipcraft tager til genmæle mod rederiforening 

I foråret blev seks sømænd, herunder to danske, sluppet fri efter 838 dages fangenskab af somaliske pirater. Siden da har det danske rederi Shipcraft været under voldsom kritik for at have svigtet sit ansvar over for gidslerne og er blevet ekskluderet fra Rederiforeningen af 2010.

Den Maritime Havarikommission forventes at være klar med en rapport om forløbet op til kidnapningen af søfolkene i slutningen af oktober. Søfartens Ledere har meldt Shipcraft og Claus Bech til Nordsjællands Politi for overtrædelse af lov om sikkerhed til søs, mens Claus Bech sammen med John Arne Larsson og tidligere bestyrelsesformand Sysser Zerlang Philipson er blevet anmeldt personligt efter straffelovens bestemmelser.

Søfartens Ledere: Styrket mistanke om Shipcraft-passivitet

Rederne fastholder forklaring om Shipcraft  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også