ShippingWatch

Venezuelas ambitiøse tankskibsplan i ruiner

Forsøget på at forny tankskibsflåden med et massivt nybygningsprogram tilbage i 2006 er slået fejl for Venezuelas statslige olieselskab.

Foto: AP

Inden for de sidste 14 måneder har Venezuelas statsejede olieselskab Petroleos de Venezuela (PDVSA) søsat tre tankskibe fra værfter i Iran, Argentina og Kina, men skibene har aldrig forladt værfterne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De tre skibe er en del af i alt 42 tankskibe, som det statslige selskab bestilte tilbage i 2006 med henblik på at forny sin flåden i slutningen af 2012. Kun fem af skibene er til dato kommet ud at sejle.

 

De omfattende forsinkelser anslås at koste Petroleos de Venezuela store tab i højere fragtomkostninger. En intern rapport fra marts i år, viser ifølge Reuters, at PDVSA har leaset 75 tankskibe, ligesom en kontrakt indgået i år viser, at selskabet betalte 15.000 USD om dagen. Selskabets store plan med de mange nybygninger var netop, at olieselskabet skulle reducere den omfattende leasing af skibe, hvilket angiveligt skulle spare selskabet for flere hundrede mio. USD om året.

Det store nybygningsprogram blev set som et forsøg fra den nu afdøde præsident Hugo Chavez' forsøg på at stimulere skibsbygning i lande som Iran, Argentina og selv Brasilien og i bredere perspektiv mindske USA's indflydelse.

PDVSA's situation med manglende skibe er blevet endnu mere akut siden 2012, da flere ildebrande og eksplosioner ødelagde raffinaderier og dermed tanke til opbevaring af olie. Det har tvunget selskabet til at benytte skibe som olielagre, og selskabet ejer ifølge Reuters kun 20 skibe selv.

Uden for Mellemøsten har Venezuela nogle af verdens største olie- og gasreserver.

Brasilien vil lave egen handelsaftale med EU 

Venezuela udfylder iransk oliehul 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs