Investor holder pengene i Hapag-Lloyd

Med ansættelsen af den nye CEO Rolf Habben Jansen vil storinvestoren i Hapag-Lloyd, rejsekoncernen TUI, vente med at sætte sine 22 procent til salg. Det siger topchefen i TUI.
Foto: Hapag-Lloyd
Foto: Hapag-Lloyd

Ifølge Friedrich Joussen, der er CEO i rejsekoncernen TUI, der sidder på 22 procent af aktierne i det tyske containerrederi Hapag-Lloyd, kommer et salg tidligst på tale i anden halvdel af 2014. Årsagen til at man ikke som ventet vil afhænde sine aktiver i det tyske rederi, er, at Hapag-Lloyd i tiden frem til at den nye CEO, Rolf Habben-Jansen fra det Maersk-ejede Damco, tiltræder til juli næste år er for usikker, og at aktien vil miste værdi, siger Friedrich Joussen ifølge Bloomberg.

TUI, der er Europas største rejsekoncern og blandt sine aktionærer har den norske skibsreder John Fredriksen, har gentagne gange udtrykt ønske om at komme af med aktierne i det store tyske rederi, når fragtmarkedet igen kommer på fode. Tilbage i foråret drøftede man blandt andet mulighederne for at fusionere Hapag-Lloyd med konkurrenterne i Hamburg Süd, men den aftale blev aldrig til noget.

Mest sandsynligt er det, at rejsekoncernen gennemfører et krav om børsnotering eller sælger aktieposten til en tredje part.

”Selv fremme i 2015 vil det være et godt tidspunkt for en børsnotering, det vil jeg ikke have noget problem med,” siger Friedrich Joussen, om den notering, der også vil inkludere de store aktionærer i Hapag-Lloyd.

Alphaliner: Hapag-Lloyd tættere på børsnotering

Storaktionær vil diskutere Hapag-Lloyds strategi

Stor opgave venter Damco-chef i Hapag-Lloyd 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også