ShippingWatch

Kinas stålforbrug vil toppe i 2018

Det kinesiske Baosteel forudser, at landets stålforbrug topper med 825 mio. ton i 2018 mod et forbrug i 2013 på 698 mio. ton.

Kinas forbrug af stål vil toppe i 2018, når dampen er gået af væksten i stålefterspørgslen.

Det vurderer det kinesiske stålselskab Baoshan Iron and Steel (Baosteel) ifølge Reuters, der henviser til en udtalelse fra Dai Zhihao, vice president i Baosteel, i forbindelse med en konference i Qingdao, Kina.

Baosteel forudser, at det kinesiske stålforbrug topper på 825 mio. ton i 2018. Til sammenligning har den kinesiske stålproducent tidligere i år forudsagt et forbrug for 2013 på 698 mio. ton, refererer Reuters.

I årets første syv måneder steg forbruget af stål i Kina med 6,4 pct. til 426,55 mio. ton, viser tal fra China Iron and Steel Association (CISA), der tidligere har oplyst et forbrugstal på 687 mio. ton for hele sidste år.

De store mineselskaber er i gang med at øge kapaciteten for jernmalm, selvom repræsentanter fra den kinesiske stålindustri gentagne gange har sagt, at den indenlandske efterspørgsel mister fart, og at et stigende udbud af jernmalm vil presse priserne nedad i de kommende år. Den melding blev gentaget.

Ifølge Reuters udtalte Wang Xiaoqi, viceformand for CISA, at han regner med, at udbuddet fra verdens største mineselskaber ville stige med 470 mio. ton i perioden 2013-2015, og at priserne på jernmalm vil begynde at falde fra 2014. Den holdning deles af flere af de store internationale bankers analytikere.

"Vi forudser, at der vil være et underudbud i første halvår 2014, før det skifter til et moderat overudbud i andet halvår," lyder det i en ny rapport fra Morgan Stanley, rapporterer Bloomberg News.

"Indtil ubalancerne indfinder sig, vil de underliggende råvarepriser fortsat opretholde en præmie, som reflekterer et stramt udbud,"  vurderer investeringsbankens analytikere Joel Crane og Peter Richardson.

Morgen Stanley regner med, at priserne på jernmalm holder sig på i gennemsnit 125 dollar per ton i de sidste tre måneder af 2013 for at falde til gennemsnitligt 117 dollar i 2014 og 114 dollar i 2015. Prisen på malm med et jernindhold på 62 pct. leveret i Tianjin var ifølge Bloomberg News 132,70 dollar tirsdag.

Hos Deutsche Bank konstaterer man, ifølge det amerikanske nyhedsbureau, at priserne på jernmalm har holdt sig langt bedre og længere, end de fleste havde ventet. Den tyske storbanks analytikere har derfor hævet estimatet for malmpriserne i fjerde kvartal med 4,3 pct. til 125 dollar per ton, mens estimatet for næste år er sænket med 4,3 pct. til 110 dollar som følge af udsigten til et overudbud af jernmalm.

Morgen Stanley forudser, at et udbudsunderskud på 72 mio. ton i dette halvår mindskes til 26 mio. ton i første halvår næste år, inden der i andet halvår næste år opstår et overudbud af malm på 48 mio. ton. Forudsigelsen baserer sig på de igangværende udvidelser hos flere af de allerstørste mineselskaber.

RITZAU FINANS

Baltic Dry stiger igen og krydser de 2000 

Asien løfter den globale stålproduktion 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs