Sådan falder svarene på visumkritik

I løbet af august sendte Tom Behnke (K) flere spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov (S) om skibsfartens problemer med visumreglerne. Læs svarene her.

De danske visum- og udlændingeregler er i flere tilfælde med til at bremse søfartens potentiale. Sådan har kritikken fra bl.a. Danmarks Rederiforening og Skibsmæglerforeningen ad flere omgange lydt i løbet af sommeren.

Det fik i slutningen af august Tom Behnke (K), næstformand for Folketingets retsudvalg, til at stille flere spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov (S). Spørgsmålene tog udgangspunkt i henvendelser fra erhvervet som Skibsmæglernes, hvor man spurgte ind til Københavns Politis håndtering af visumreglerne for sømænd, der skal på- og afmønstre, mens også åbningstidspunkter for de forskellige politikontorer i Nordjylland ifølge foreningen var problematiske.

Kritikken fra Danmarks Rederiforening har i høj grad handlet om problemer med, at medarbejdere fra udenlandske datterselskaber skal bruge en opholds- og arbejdstilladelse, når de er på kursus eller efteruddannelse i Danmark for at kunne arbejde under opholdet. Besværligt og bureaukratisk, mener rederne.

Desuden fik sagen om Mads Meldgaard, der tidligere havde en topstilling hos Nordic Tankers, men valgt at rejse efter mødet med boligkravet i Udlændingeloven, Tom Behnke til at stille spørgsmålstegn ved netop dette krav.

Nu er svarene på de forskellige henvendelser kommet. Læs dem alle her:

Opholds- og arbejdstilladelser:

Svar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

Rigspolitiets indsats vedrørende sømænd, der skal på- og afmønstre i Danmark - Tre svar fra justitsminister Morten Bødskov:

Hvorvidt den nuværende praksis stemmer overens med regerings politik

Københavns politi

Nordjyllands politi

Boligkravet:

Svar fra Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også