Hapag-Lloyd henter 250 mio. euro på obligationer

Det tyske rederi Hapag-Lloyd har med held udstedt obligationer til investorerne. Resultatet er, at selskabet nu kan bruge de 250 mio. euro til at udbetale lån.

Hapag-Lloyd har med succes trukket på selskabets institutionelle investorer, og selskabet har rejst 250 mio. euro ved at udstede aktier. Der er tale om obligationer med en løbetid på fem år med en rente på 7,75 pct. og ifølge Tradewinds, så indbragte obligationsudstedelsen 50 mio. euro mere end de forventede 200 mio. euro til Hapag-Lloyd.

Provenuet fra udstedelsen skal blandt andet bruges til refinansieringen af selskabets udestående gæld, der for øjeblikket beløber sig til omkring 200 mio. euro, og de overskydende 50 mio. euro skal bruges i forbindelse med indfrielse af gæld, der tidligere er indgået aftale om skulle være indfriet i 2015.

Bag obligationsudstedelsen står bankerne Deutsche Bank, Citigroup og JP Morgan, samt Berenberg Bank, IKB Deutsche Industriebank, MMWarburg og Morgan Stanley, skriver Tradewinds.

Gode første seks måneder

Maersk-konkurrenten kunne i årets 2. kvartal præsentere et plus på 20,9 mio. euro, hvilket var væsentligt bedre end for samme periode sidste år, hvor det nedslående resultat lød på et underskud på 7,3 mio. euro.

Det var primært omkostningsbesparelser og et lille fald i brændstofspriserne, der førte til det positive resultat. Andet kvartal var nemlig fortsat præget af intens konkurrence, som gjorde det svært at løfte rateniveauet, skrev rederiet i regnskabsmeddelelsen.

"Ratestigningerne er uundværlige, for at linjerederier igen kan vende tilbage til en situation med sund indtjening. Selvom vi formåede at implementere små ratestigninger i begyndelsen af juli, er det stadig ikke nok. Flere ratestigninger er blevet annonceret," hed det fra Michael Behrendt, der er bestyrelseformand for Hapag-Lloyd.

På vej mod notering

Tysklands største rederi vil gerne på børsen, og senest har man ændret selskabsstrukturen i Hapag-Lloyd, så Hapag-Lloyd Holding AG fusioneres med Hapag-Lloyd AG med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2013. Det kan ifølge Alphaliner bane vejen for en børsnotering af det tyske containerrederi.

Container-alliance skærer kapaciteten under højsæson

Hapag-Lloyd varsler markant ratestigning til september 

Alphaliner: Hapag-Lloyd tættere på børsnotering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også