Kinesisk raffinaderi køber Nordsøolie

Det kinesiske raffinaderi Unipec, et datterselskab af statsejede Sinopec, har købt råolie fra Nordsøen. Et usædvanligt træk, der indikerer, hvor meget markedet har ændret sig, skriver Financial Times.

Normalt undgår kinesiske raffinaderier at handle med olie fra Nordsøen, da det kræver både tid og penge at transportere olien til raffinering i Kina. Men det er netop, hvad kinesiske Unipec, et datterselskab under det statsejede raffinaderi Sinopec, har gjort, skriver Financial Times.

Det drejer sig om en sending råolie af typen Forties, der vil blive lastet i næste uge. Det er dog stadig muligt, at Unipec videresælger olien, fortæller kilder til avisen.

Da udbuddet af råolie er hæmmet i flere regioner og de kinesiske raffinaderier er i gang med at opbygge store lagre før vinteren, kan Unipecs entré i Nordsøen ses som et tegn på en stigende og bredere kinesisk opkøbslyst.

"Vi oplever en meget stærk interesse fra Kina på tværs af hele markedet, og når Kina begynder at købe, så kan markedet mærke det," siger Eugene Lindell, analytiker ved JBC Energy i Wien, til Financial Times.

Kinesere kaster sig ind i russisk LNG-projekt

Nu skal olieselskaber betale mere i Nordsøen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også