ShippingWatch

Kameraer skal sikre Suez mod terroraktioner

I forsøget på at forhindre terroraktioner i Suez-kanalen sætter myndigheder nu kameraer langs hele den 190 kilometer lange kanal.

Foto: Josef Polleross

Kilder i den egyptiske hær har ifølge Gulfshipsnews meddelt, at der nu opstilles kameraer langs brederne på den 190 kilometer lange Suez-kanal i et forsøg på at dæmme op for den seneste tids terroraktiviteter i området.

I forrige weekend blev containerskibet Cosco Asia beskudt med et missil fra søbredden, og selvom man kort tid efter aktionen anholdt bagmændene, så øger man nu sikkerhedsniveauet, fra det i forvejen høje niveau.

Tre kilometer fra land på begge sider af kanalen installeres der kameraer, som kan registrere bevægelser i området - dag og nat. Derudover har hæren udstyret et fly med de samme kameraer, så man ved overflyvninger kan sikre sig, at der ikke opholder sig personer langs søbredderne, som ikke bør være der.

Den øgede indsats sker som reaktion på forrige uges terroraktion, og efter udmeldinger fra oprørsgruppen al Furgan-brigaden, der går på, at de vil angribe mål i kanalen.

Angreb på skibe i den travle kanal er ikke noget nyt fænomen. Tilbage i 2009 arresterede de egyptiske myndigheder 26 mistænkte al Qaeda-medlemmer for at være i gang med planlægningen af en større terroraktion i Suez-kanalen, og i 2010 blev 26 personer fra en Hizbollah-celle fængslet, fordi ville angribe fartøjer på kanalen.

Se Cosco Asia under angreb i Suez

Suez-agent overrasket over Cosco-angreb 

Angreb på Cosco-skib i Suez-kanalen afværget  

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs