ShippingWatch

Rådgivere: Shipping skal stramme op på sikkerhed

Angrebet på et containerskib syd for Suez får sikkerhedsfirmaer til at indskærpe, at beredskabet ombord på skibene i bl.a. den østlige del af Middelhavet er intakt.

Foto: IMO

I forlængelse af angrebet på et containerskib fra Cosco syd for Suez bør rederierne kontrollere deres nødberedskaber og sikkerhedsplaner, mener Security Association for the Maritime Industry (SAMI).

"Shipping er tilsyneladende og i stigende grad i risiko for angreb fra terrorister. Derfor er det helt afgørende, at rederierne sikrer sig, at beredskab og sikkerhedsforanstaltninger ombord på skibene er intakte. For eksempel ved at gennemføre de nødvendige øvelser ombord," siger Peter Cook, CEO i SAMI til nyhedsmediet Safety4sea.

De nuværende sikkerhedsproblemer er spredt over et stort område, bl.a. farvandet ved Yemen, det østlige Middelhav på grund af borgerkrig i Syrien og opstanden i Egypten, påpeger sikkerhedsorganisationen.

Containerskibet Cosco Asia blev sidste lørdag udsat for et fejlslagent angreb, da det var på vej gennem Suez-kanalen i Egypten, og de væbnede styrker i landet har beordret, at sikkerheden skal styrkes ved Suez-kanalen.

Suez-agent overrasket over Cosco-angreb  

Angreb på Cosco-skib i Suez-kanalen afværget  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs