ShippingWatch

Cosco Pacific får mindre overskud

Den kinesiske containergigant Coscos havneforretning Cosco Pacific præsenterer et mindre overskud i 1. halvår.

Kinesiske Cosco Pacifc opnåede et nettoresultat på 144 mio. USD i årets første seks måneder, et fald på 3,6 pct. i forhold til samme periode 2012. Det fremgår af Cosco Pacifics halvårsregnskab, der er blevet offentliggjort.

Faldet tilskrives stigende omkostninger samt effekten af en længerevarende strejke i gruppens terminal i Hongkong.

Selskabet fortsatte med at frasælge aktiviteter i perioden, med blandt andet salget af Coscos aktiepost på 21,8 pct. i China International Marine Containers for et samlet beløb på 393 mio. USD. Det sker i et forsøg på at undgå et negativt resultat for tredje år i træk, hvilket i givet fald vil betyde et exit fra børsen i Shanghai.

Cosco solgte 13 skibe - fire containerskibe og ni bulkskibe - til skrot for et par uger siden, ligeledes i et forsøg på at øge selskabets likviditet.

Kinas næststørste tankrederi Nanjing Tankers kunne i går meddele, at rederiet forventer et underskud i 3. kvartal 2013, hvilket peger på et negativt resultat for tredje år i træk for Nanjing Tankers, og altså dermed også en afnotering fra børsen i Shanghai.

Asiatiske rederier tager mere og mere vand ind

Kinesiske Cosco skrotter 13 skibe

Kinesisk tankgigant et skridt nærmere afnotering 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs