Eitzen Chemicals gode takter fortsætter

Norske Eitzen Chemical havde en driftsindtægt (EBITDA) på 25,8 mio. USD i 1. halvår 2013, en stigning i forhold til første halvdel af 2012. Det fremgår af rederiets halvårsregnskab, der netop er blevet offentliggjort.
Foto: Pressebillede
Foto: Pressebillede

Den norske kemikalietanker Eitzen Chemical har netop aflagt halvårsregnskab og i det hedder det at driftsindtægten for årets første seks måneder lander på 25,8 mio. USD. Det er en stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor rederiets driftsindtægt lød på 22,2 mio. USD. Selskabet havde en fragtomsætning på 97,6 mio. USD i 2. kvartal 2013, mod 95,7 mio. USD i årets første kvartal, fremgår det af Eitzen Chemicals halvårsregnskab.

Timecharter-raterne forsatte med at stige i perioden og landede på 11.921 USD/dag, en stigning på 6,5 pct. i forhold 1. kvartal 2013, hvor raterne lå på 11.189 USD/dag.

Eitzen Chemical peger dog på, at rederiet i 2. kvartal var nødt til at annullere en timecharter-contract på det 20.000 dwt store skib Sichem Defender, bygget 2007, hvilket betyder et tab for rederiet på 4,3 mio. USD i perioden, skriver selskabet, der dog fortsat er optimistisk omkring markedets udsigter:

"På grund af moderat global vækst forventer selskabet en forbedret balance mellem udbud og efterspørgsel på kemikalietankmarkedet. Kilder i industrien vurderer, at efterspørgslen på havfragt af kemikalier vil stige med 4-5 pct. i 2013, hvilket betyder, at udsigterne fortsat er positive ,og at markedet fremover burde se en udvikling mod en højere udnyttelsesgrad af flåden," skriver Eitzen Chemical i regnskabsmeddelelsen.

Eitzen Chemical sejler til høje rater

Eitzen Chem: Skifergas ændrer markedet i 2014 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også