ShippingWatch

Olie: Norge forudser dramatisk fald i prisen

Olie bliver billigere de kommende år, vurderer den norske regering, der i en ny prognose sænker sit skøn for den gennemsnitlige pris de to næste år.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

I 2014 vil en tønde olie i snit koste 600 norske kroner, spår regeringen. Tidligere kalkulerede den med en pris på 625 kroner næste år. I 2015 dykker prisen for alvor. Til 535 kroner for en tønde, lyder vurderingen.

Den norske statsminister, Jens Stoltenberg, fremhæver udviklingen i verdens to største økonomier som forklaring på de forventede lavere priser.

"Usikkerheden om olieprisen er tiltagende, fordi USA producerer mere selv. Det øger udbuddet og presser prisen ned. Desuden køber Kina mindre end før," siger Stoltenberg til NRK.

"Og vi må være forberedt på yderligere nedgang (i olieprisen, red.)," tilføjer han.

Regeringen vil også forsøge at begrænse trækket fra den enorme formue, som Norge har akkumuleret i sin oliefond.

"Næste års forbrug af oliepenge vil være på niveau med det laveste, vi nogensinde har haft," siger Stoltenberg til avisen Dagens Næringsliv.

/RITZAU FINANS/NTB

Welltec-CFO: Ser vækst over alt 

Rædselsår i DONG's fossile forretning

Farstad Shipping tjente 378 mio. NOK i 1. halvår 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs