ShippingWatch

Fragtraterne for de største tørlastskibe stiger igen

Prisen på transport af råvarer som jernmalm og kul med de store skibe i Capesize-klassen er nu steget ikke mindre end 35 procent på bare en uge.

Foto: K Line

Prisen på transport af råvarer som jernmalm og kul med de store skibe i Capesize-klassen stiger fredag med yderligere 2,6 pct. til 14.377 dollar om dagen, og fragtraterne er nu steget ikke mindre end 35 pct. på bare en uge.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til tal fra Baltic Exchange i London.

"Det er jernmalm, hvor der har været mest aktivitet, særligt ud af Brasilien, og hvis du ser på priserne for jernmalm, er de virkelig steget," siger Peter Norfolk, researchdirektør i Freight Investor Services, til Bloomberg News og tilføjer, at det ser relativt positivt ud på den korte bane.

RITZAU FINANS

Tørlastmarkedet viser tegn på fremgang 

Brasilien og Australien presser tørlastrater i vejret  

 


Mere fra ShippingWatch

Euronav taber 71 mio dollar i første kvartal

Euronav har ligesom konkurrenterne fået en svær start på 2021. Underskuddet for første kvartal lander på 71 mio. dollar. Et svagt marked er fortsat ind i andet kvartal ifølge topchef.

EU er klar med bolværk mod kinesisk statsstøtte

Efter blandt andet flere kinesiske opkøb i europæiske havne gennem de senere år, spiller EU-Kommissionen nu ud med et instrument, der skal sikre, at udenlandsk statsstøtte ikke går ind og undergraver konkurrencen for europæiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs