Maersk etablerer ny kerneforretning

Fra januar 2014 etablerer Maersk Gruppen en ny kerneforretning med egen CEO, som involverer selskaberne Maersk Supply, Maersk Tankers, Svitzer og Damco. Hermed udvides kerneområderne fra fire til fem.

Fra 2014 vil der ikke længere være fire men fem kerneområder hos A.P. Møller-Mærsk. En ny kerneforretning bliver fra januar 2014 etableret under navnet "Services & Other Shipping" med egen CEO, der skal referere direkte til CEO Nils Smedegaard Andersen. Det nye område omfatter Maersk Supply Service, Maersk Tankers, Svitzer og Damco med en målsætning på 0,5 mia. USD NOPAT i 2016, fremgår det af regnskabet for 2. kvartal 2013.

Målet er, at den nye forretning skal være selvfinansierende med mulighed for at omfordele ressourcer mellem de fire forretninger. Fremadrettet vil investeringerne i Maersk Supply Service stige, mens investeringer i Maersk Tankers fortsat vil være begrænsede indtil markedet forbedres. CEO Nils Smedegaard Andersen sagde fredag på en telekonference, at Maersk Tankers fremover vil fokusere på produkttank.

 

"Ændringerne sikrer de bedste betingelser for at bevare et skarpt fokus i forretningsenhederne på at drive virksomheder i verdensklasse og for at optimere resultaterne i alle forretningsenheder samt på tværs af Gruppen," fremgår det af regnskabet.

Desuden har Maersk Gruppen besluttet at investere for mere end 9 mia. USD i 2013 for at sikre den planlagte vækst og langsigtede rentabilitet for Gruppens forretningsenheder.

Ordrer på tankskibe på vej mod femårs rekord 

Maersk Tankers sælger Broström Singapore 

Kapitalfond med i muligt bud på Maersks supertankere 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også