Maersk Oil sænker ambitionerne for 2013

Maersk Oil kom ud af 2. kvartal med et overskud på 249 mio. USD. Resultatet blev negativt påvirket af en lavere gennemsnitspris på olie og selskabet nedjusterer forventningerne til hele 2013.

Maersk Oil fik et overskud i 2. kvartal af 2013 på 249 mio. USD, hvilket er markant lavere end i samme periode sidste år, hvor resultatet lå på 468 mio. USD, fremgår det af halvårsregnskabet fra Maersk Oil. Resultatet er negativt påvirket af en lavere gennemsnitspris på olie samt et fald i produktionen.

Derfor nedjusterer selskabet også forventningerne til hele året og forventer et betydeligt lavere resultat end i 2012, som lå på 2,4 mia. USD. Topchef Nils Smedegaard Andersen erkender da også, at resultatet for perioden april-juni er "beskedent."

“Andet kvartal var et lavpunkt produktionsmæssigt. Vi har selvfølgelig også mærket, at olieprisen var lidt lavere end forventet, og derudover har vi haft et meget højere efterforskningsniveau, så resultatet er beskedent, men vi ser stigende olieproduktion fra nu af, så produktionen følger forventningerne. Vi forventer en uændret produktion for hele året på 240-250.000,” siger Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i Mærsk, på en telekonference.

Maersk Oil forventer fortsat en produktionsandel for 2013 på 240.000-250.000 boepd, understøttet af en forventet højere produktionsandel i andet halvår 2013 til en gennemsnitlig oliepris på USD 101 pr. tønde, hedder det i regnskabet:

"Den lavere produktionsandel sammenlignet med sidste år skyldes hovedsageligt en naturlig nedgang som følge afmodning og en mindre ejerandel i Danmark, der delvis opvejes af opstarten i El Merk i Algeriet og af Gryphon FPSOen i Storbritannien."

Efterforskningsomkostninger forventes fortsat at blive på over en mia. USD.

Maersk Oil: Ingen jobgaranti til de nye ingeniører, men...

Sådan vil Maersk genrejse sin olieproduktion  

Maersk: Vi har den lovede olie – nu skal den bare op 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også