ShippingWatch

Maersk Line skruer op for forventningerne i 2013

Maersk Line fik et overskud på 439 mio USD i andet kvartal 2013. Rederiet opjusterer forventningerne til hele 2013 til at være "væsentligt over 2012."

Foto: Maersk Line

Maersk Line leverede et overskud på USD 439 mio. (USD 227 mio.), og ROIC var 8,5% (4,6%). Det betydeligt forbedrede resultat blev opnået gennem lavere omkostninger, skriver Maersk i regnskabet.

Mængderne steg med 2,1%, og de gennemsnitlige fragtrater reduceredes med 13,1%, mens de samlede omkostninger pr. FFE reduceredes med 12,7%. Reduktionen i omkostninger skyldtes hovedsageligt effektiviseringer i rutenetværket samt lavere bunkerpris. Maersk Lines totale flådekapacitet faldt med 0,9%.

"Maersk Line ændrer sit forventede resultat fra et bedre resultat end i 2012 (USD 461 mio.) til væsentligt over 2012 resultatet primært baseret på en fortsat stærk omkostningsstyring samt det forbedrede resultat i første halvår 2013 sammenlignet med sidste år. Den globale efterspørgsel på transport af containere forventes at stige med 2-3% i 2013, lavere på Asien–Europa ruterne, men understøttet af øget vækst i import til markeder med høj vækst.," hedder det i regnskabet

Et smugkig ind i P3-alliancens mødelokaler

Maersk Line: P3 skal have én fælles "reliability"

Platou venter underskud i Maersk Line på 1,1 mia kroner 

Maersk Line: Deadline for P3-alliancen er ambitiøs 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs