ShippingWatch

Rio Tinto sniger sig over forventningerne

Mineselskabet Rio Tinto kom ud af første halvdel af 2013 med et faldende overskud og et mindre fald i omsætningen.

Foto: Stena Bulk

Mineselskabet Rio Tinto kom ud af første halvdel af 2013 med et faldende overskud, der dog lige kravlede over analytikernes forventninger.

Omsætningen i første halvår endte på 24,51 mia. dollar, hvilket var et mindre fald i forhold til en omsætning på 25,3 mia. dollar i samme periode i 2012.Driftsresultatet faldt også en smule, og endte på 5,57 mia. dollar mod 6,6 mia. dollar.

Oldendorff: Bølge af nybygninger afsporer opsving i bulk 

Den underliggende indtjening, der blandt andet ekskluderer ændrede valutakurser og stort tab på gæld og derivater, landede på 4,22 mia. dollar, hvilket var en smule mere end det resultat på 4,16 mia. dollar, som analytikerne havde ventet ifølge estimater fra Bloomberg News.

"Den globale økonomiske skrøbelighed viser kun behovet for at bygge en stærkere og mere hårdfør forretning. Jeg har forstærket vores processer for kapitalallokering, så vi kun investerer i de bedste muligheder. Vi har reduceret vores kapitaludgifter fra et højt niveau sidste år, og forventer, at de vil være 20 pct. lavere i år, siger administrerende direktør Sam Walsh i regnskabet.

RITZAU FINANS

Rio Tinto slår forventningerne 

Rio Tinto fortsætter milliardsatsning lidt endnu 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs