Hapag-Lloyd går i plus i 2. kvartal 2013

Maersk-konkurrenten tyske Hapag-Lloyd kan præsentere et plus for 2. kvartal af 2013 på 20,9 mio. euro, fremgår det af regnskabet. Gruppen satser på et positivt driftsresultat for hele 2013.
Foto: Hapag-Lloyd
Foto: Hapag-Lloyd

Andet kvartal lunede godt hos det tyske rederi Hapag-Lloyd, som kan præsentere et resultat for hele gruppen på 20,9 mio. euro. I samme periode sidste år var resultatet mere nedslående med et underskud på 7,3 mio. euro. Det fremgår af regnskabet. Samtidig er driftsresultatet mere end fordoblet sammenlignet med sidste år og endte på 66,7 mio. euro mod 30,8 mio. euro.

Det er primært omkostningsbesparelser og et lille fald i brændstofspriserne, der har ført til det positive resultat. Andet kvartal var nemlig fortsat præget af intens konkurrence, som gjorde det svært at løfte rateniveauet, skriver rederiet.

"Ratestigningerne er uundværlige for at linjerederier igen kan vende tilbage til en situation med sund indtjening. Selvom vi formåede at implementere små ratestigninger i begyndelsen af juli, er det stadig ikke nok. Flere ratestigninger er blevet annonceret," siger Michael Behrendt, bestyrelseformand for Hapag-Lloyd i en pressemeddelelse.

Ser man samlet på resultatet for det første halvår af 2013, er billedet noget anderledes. Første kvartal var nemlig ikke godt for det tyske selskab, og lægges resultaterne for første og andet kvartal sammen har Hapag-Lloyd et underskud på 72,7 mio. euro.

Fremadrettet satser rederiet dog på et positivt resultat for hele 2013.

Hapag Lloyd varsler nye ratestigninger 

Hapag-Lloyd advarer mod New York og New Jersey

Hapag-Lloyd forventer positivt 2013 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også