Spanske investorer i skatteopgør med EU

Spanske investorer står til et skattesmæk i milliardklassen, såfremt en kommende beslutning fra EU-Kommissionen kommer igennem. Det handler om landets skattefordele til køb af skibe mellem 2005 og 2011.
Foto: Victor Iglesias / Stock.Xchng
Foto: Victor Iglesias / Stock.Xchng

Det kan blive dyrt for spanske investorer, når EU-Kommissionen senere på måneden forventes at komme med en beslutning om, hvorvidt en skatteordning fra 2005 til 2011 var ugyldig. I denne periode kunne spanske investorer få skattefordele fra nybygninger eller opnå øget skibsfinansiering. Men praksissen bliver nu revideret, fordi skattefordelene bliver betragtet som statsstøtte.

Det skriver Reuters. Beløbet ligger samlet set på 3,9 mia euro, og Spanien vil bestride beslutningen, siger landets industriminister, Jose Manuel Soria. Hans reaktion kommer efter, at EU's konkurrencekommissær Joaquin Almunia i sidste uge bad EU-Kommissionen om at komme med en beslutning d. 17 juli.

"Vi forsøger at få Joaquin Almunia til at trække den beslutning, han har bedt om, tilbage," sagde Jose Manuel Soria ifølge Reuters.

Skatteordningen betød, at maritime transportvirksomheder kunne købe skibe til 20-30 pct. under markedsværdien, hvilket fik en række større spanske virksomheder til at foretage investeringer i shipping for at drage nytte af skattefordelene.

Særregler i havne sender Spanien for EU-domstol

Nyt havneudspil fra EU undgår det mest ømtålelige punkt 

Global protektionisme stiger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også