ShippingWatch

Redere: Skovbrande truer sikkerheden i asiatisk knudepunkt

Singapore Shipping Association (SSA) advarer om, at røgen fra de omfattende skovbrande i Malaysia er en alvorlig trussel mod skibssikkerheden og dermed miljøet i nogle af verdens mest trafikerede farvande.

Foto: Hapag-Lloyd

Røg fra skovbrande i Sumatra i Indonesien er blevet en alvorlig trussel for søfartens sikkerhed i Mallaca Strædet og farvandene omkring Singapore, der til sammen er blandt verdens mest trafikerede. Nu appellerer Singapore Shipping Association (SSA) til regeringen i Indonesien om øjeblikkeligt at indstille de omfattende afbrændinger og advarer om alvorlige konsekvenser i tilfælde af en skibsulykke i området.

På en tilfældig dag passerer der omkring 140 skibe, heriblandt store olietankskibe og containerskibe, gennem stræderne. Hertil kommer mindre passagerskibe og slæbebåde, der dagligt krydser fravandet mellem Singapore, Indonesien og Malaysia.

"I den forløbne uge har farlig røg fra skovbrande i Sumatra, Indonesien, lagt sig som et tæppe over regionen inklusiv det sydlige stræde, den sydlige del af den malaysiske halvø og Singapore. Singapore Shipping Association (SSA) er stærkt bekymret for konsekvenserne og de forværrede forhold for sikker navigation i Malacca Strædet og Singapore," skriver foreningen i en meddelelse, der advarer om, at en skibsulykke, særligt med en af de mange supertankere fyldt med råolie, i de trafikerede farvande kan få alvorlige og varige konsekvenser for miljøet i regionen.

Foreningen understreger, at navigation kan være udfordrende og direkte farligt i perioder med dårlig sigt i området.

"Af hensyn til sikker navigation og et rent miljø, både atmosfærisk og i forhold til havmiljøet, skal vi opfordre Indonesiens regering  til med øjeblikkelig virkning at indstille skovafbrændingerne i Sumatra," understreger rederiernes sammenslutning i Singapore.

 

Containerskib knækket i to i Det Arabiske Hav

Flere skibe i Østersøen øger risikoen for olieforurening 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs