ShippingWatch

Bimco: Amerikansk kuleksport er drivkraft for tørlast

Den amerikanske eksport af kul er blevet en større magtfaktor i tørlastmarkedet end den kinesiske import af kul, vurderer Bimco i en ny analyse.

USA eksporterer i stigende grad kul, ikke mindst som følge af landets egen produktion af alternativ energi, og det rykker ved billedet af de store handelsruter inden for tørlast. Det er hovedpointen i en ny analyse fra Bimco, der understreger, at Kina og på sigt også Indien vil spille en væsentlig rolle for tørlastmarkedet i de kommende år.

”Konsekvensen er, at transportbehovet fra den amerikanske kuleksport er eksploderet fra 84,7 mia. ton/mil i 2002 til omtrent 707,3 mia. ton/mil i 2012 (en stigning på 835% i perioden). Til sammenligning  stod den kinesiske kulimport i 2012 for omkring 697,6 mia. ton/mil af efterspørgslen på søtransport. Dette betyder, at den amerikanske kuleksport var mere vigtig for tørlastmarkedet end den kinesiske kulimport i 2012," udtaler chefanalytiker Peter Sand fra Bimco.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs