APL sender præsident-serien til ophugning i Alang

Serien af containerskibe navngivet efter amerikanske præsidenter som Kennedy og Truman er ved at ende deres dage som skrot på omdiskuteret strand i Indien. Det første skib ankom til Alang i går mandag, skriver Alphaliner.
Foto: IMO
Foto: IMO

Containerrederiet APL, der rangerer som verdens 8. største og som er et datterselskab af det Singapore-baserede Neptune Orient Lines, har solgt skibet President Adams til ophugning på den omdiskuterede Alang-strand i Indien. Skibet ankom til stranden 23. juni og yderligere tre i samme serie, der i mange år sejlede under amerikansk flag med militært udstyr til Mellemøsten, skal ophugges i juli, skriver Alphaliner.

Netop i disse dage diskuterer EU-Kommissionen og medlemmer af Europa-Parlamentet nye og mere ansvarlige ophugningskrav til EU-flagede skibe.

Maersk: Her går vores grænse for ansvar for ophugning 

APL-skibet President Adams tilhører en serie på fem containerskibe bygget til APL i 1988. Tre af dem på Howaldstwerke-Deutsche Werft og to på Bremer Vulkan, og skibene var dengang de største panamax-containerskibe nogensinde bygget.

Foto: IMO
Foto: IMO
 

De tre øvrige, der skal ophugges i juli, er President Jackson, President Polk og President Truman, der hidtil har sejlet i APLs service mellem Fjernøsten og den amerikanske østkyst,

Det femte skib i serien, President Kennedy, som blev overført fra amerikansk flag til Singapore-flag i 2003, vil foreløbig fortsætte med at sejle i APLs netværk.

Ifølge Alphaliner vil APL fortsætte med fem amerikansk-flagede containerskibe på hver 5.000-5.500 teu i G6-alliancen.

NGO: Ansvar for ophugning skal følge det enkelte skib 

NGO udstiller rederiernes ophugning i Asien 

Schlyter vil klage over lobbyister 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også