SeaIntel: Maersk Line har tabt markedsandele siden 2008

A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Maersk Line, har tabt en væsentlig bid af markedet siden 2008, hvis man kigger på andelen af den eksisterende kapacitet.
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Maersk Line, har tabt en væsentlig bid af markedet siden 2008, hvis man kigger på andelen af den eksisterende kapacitet.

Det viser en ny opgørelse fra analysehuset Seaintel.

I opgørelsen er Maersk Line fortsat klart det førende containerrederi med sin andel af den samlede kapacitet blandt de fire største rederier på 36 pct., men tallet er faldet fra 42 pct. i maj 2008, skriver Seaintel.

MSC, det næststørste containerrederi, har øget sin andel af den samlede kapacitet blandt de fire største til 32 pct. fra 26 pct. i 2008, mens franske CMA CGM, verdens tredjestørste containerrederi, har øget sin andel til 21 pct. fra 19 pct. i 2008. De resterende 11 pct. sidder Evergreen Marine på - mod 13 pct. i 2008-opgørelsen.

"Da Maersk Line var anset som en af drivkrafterne i ratekrigen i 2011 - en tilgang der efterfølgende blev opgivet i 2012, hvor Søren Skou tog over som administrerende direktør, står det klart, at forsøget på at løfte markedsandelen ikke lykkedes," skriver Seaintel i analysen.

Ser man på top 10-listen over verdens største containerrederier er der ingen ændringer i rangeringen af de fire største, mens kinesiske Cosco har sneget sig ind på femtepladsen i stedet for Hapag-Lloyd i den seneste opgørelse fra Seaintel. På syvendepladsen befinder American President Lines sig nu, mens Hanjin er avanceret tre positioner til ottendepladsen.

Niendepladsen indtages nu af China Shipping Container Lines, CSCL, der var nummer syv i 2008, mens tiendepladsen fortsat indtages af Mitsui OSK Lines.

RITZAU FINANS

Rettet regnefejl får Maersk tilbage på førstepladsen 

Analytikere: Rederne på tynd is med rateforhøjelser 

Alphaliner: Ingen konsolidering trods tab i linjerederierne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også